WHITE LADY

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

4 biji telur gred

2 biji kuning telur

100 gm tepung superfine/gandum

60 gm tepung jagung

100 gm gula kastor

1 sudu kecil serbuk penaik

2 sudu kecil ovalette

50 gm air sejuk

75 gm minyak/ mentega cair

 

Bahan krim

250 gm krim keju

½ cawan susu pekat

½ buku keju cedar

 

CARA MENYEDIAKAN

1. Panaskan ketuhar  pada suhu 170C. Sediakan loyang berukuran 9×9 inci dan griskan.

2. Masukkan semua bahan-bahan kecuali mentega atau minyak ke dalam bekas. Pukul sehingga putih gebu.

3. Setelah itu masukkan mentega atau minyak dan pukul sehingga rata.

4. Bakar selama 45minit. Biar ia sejuk.

5. Untuk bahan krim; Kacau krim keju dan susu pekat hingga sebati.

6. Setelah itu boleh disapukan kepada kek dan ditaburkan dengan keju cedar yang telah diparut.

7. Sejukkan kek dalam peti sejuk selama dua jam sebelum dipotong.

 

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan