TOFU KUKUS SOS CENDAWAN

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN:

1 keping tofu lembut

6 biji cendawan butang segar – hiris nipis

2 ulas bawang putih

2 tangkai cili padi

3 sudu besar sos tiram

Sedikit air

Sedikit minyak

Garam dan lada secukup rasa

 

CARA:

  1. Panas pengukus dengan air yang mencukupi dan kukus tofu lembut sehingga masak.
  2. Panaskan pan dan tumis bawang putih dengan sedikit minyak sehingga kuning keemasan.
  3. Masukkan cendawan dan tumis sehingga layu lalu masukkan sos tiram dan air. Kacau hingga rata dan tambahkan garam dan lada mengikut citarasa anda. Masak sehingga masak.
  4. Tuang sos cendawan di atas tofu dan sedia untuk dihidangkan.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan