TAUHU MASAM MANIS

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN:

4 keping tauhu –potong nipis dan goreng

1 labu bawang besar – potong kiub

2 ulas bawang putih – cincang halus

1 cm halia – cincang halus

1 biji lada benggala merah – potong kiub

1 biji lada benggala hijau – potong kiub

1 batang lobak merah – potong ikut suka

3 sudu besar sos tomato

2 sudu besar cuka

Garam dan gula secukup rasa

Minyak

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Mula-mula tumis bawang besar, bawang putih dan halia sehingga naik bau.
  2. Masukkan sos tomato, cuka bersama air secukupnya dan biarkan ia mendidih.
  3. Kemudian masukkan tauhu, selepas itu masukkan garam dan gula.
  4. Sayur hendaklah digoreng sekejap untuk mendapatkan warna yang cantik.
  5. Kemudian barulah dimasukkan ke dalam kuah sos masam manis tadi.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan