BAHAN TAT
250 gm mentega
125 gm gula kastor
500 gm tepung gandum
1 biji telur
100 gm coklat yang dicairkan
50 gm agar-agar yang dimasak
Buah-buahan segar (mengikut pilihan)
BAHAN KRIM VANILA
500 gm susu segar
100 gm gula halus
4 sudu besar tepung kastard
4 sudu besar tepung gandum
1 sudu kecil esen vanila
CARA:
- Pukul mentega dan gula hingga sebati.
- Masukkan tepung dan telur dan gaul hingga sebati.
- Bentukkan adunan tadi di dalam bekas pembakar.
- Bakar kulit tat di dalam ketuhar sehingga kekuningan.
- Sapukan coklat cair didalam kulit tart yang sudah masak
- Paip krim vanila di dalam kulit tat.
- Untuk bahan krim: Kacau di atas api sehingga likat.
- Letakkan buah-buahan yang telah dihiris mengikut pilihan.
- Sapukan agar-agar cair di atas buah-buah tadi.