BAHAN:
1 ekor ayam kampung
2 sudu besar minyak masak
1 batang kulit kayu manis
3 kuntum bunga lawang
5 kuntum bunga cengkih
3 biji pelaga
1 labu bawang besar dihiris
1 sudu besar rempah sup
1 sudu makan rempah kurma
Air secukupnya
3 biji kentang
Daun sup dan daun bawang
Bawang goreng
Garam secukup rasa
BAHAN KISAR:
10 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
5 cm halia
2 sudu besar jintan manis
2 sudu besar jintan putih
1 sudu besar ketumbar
3 biji buah keras
CARA:
- Panaskan minyak  dan tumiskan, rempah tumis ( kulit kayu manis, bunga lawang, pelaga dan cengkih) dan bawang hingga harum dan garing.
- Masukkan bahan kisar dan tumis lagi hingga garing dan terbit minyak.
- Kemudian masukkan rempah sup dan kurma. Rempah boleh dicampurkan air untuk jadikan pes.
- Tumis lagi hingga rempah garing. Jika pekat boleh masukkan sedikit air.
- Apabila semua sudah garing masukkan ayam. Biarkan mereneh hingga ayam Kemudian masukkan kentang masak hingga kentang empuk.Akhir sekali masukkan garam.