SOUFFLE RASBERI SEJUK

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN:

120 gula kastor

120 ml putih telur

40 gm krim

10 gm gula

20 gm oat

 

BAHAN SOS RASBERI

200 gm gula kastor

500 gm puri rasberi

200 gm ceri merah

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Pukul gula kastor dan putih telur hingga kembang selama 10 minit.
  2. Pukul krim hingga kembang selama selama 5 minit.
  3. Kemudian campurkan kesemua bahan menjadi krim.
  4. Sapukan mentega di dalam bekas dan tabur dengan gula. Bakar selama 17 minit dalam ketuhar dengan suhu 180⁰C.
  5. Untuk membuat sos, masukkan kesemua bahan sos, kacau dan tunggu sehingga mendidih. Sejukkan dahulu sebelum dihidangkan.

 

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan