CROQUE MADAM DENGAN KACANG KOBOI

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

2 keping roti brioche

2 biji telur

2 keping daging salai

50 gm keju cheddar

70 gm sos thousand island

 

BAHAN KACANG KOBOI:

1 labu  bawang besar

2 ulas bawang putih

1 tangkai saleri

5 keping turkey ham

1 sudu besar  sos tomato

1 sudu besar  sos cili

Sedikit daun  thyme

Tobasco secukupnya

80 gm gula perang

200 gm kacang panggang

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Potong bahagian tepi roti, lapiskan keju cheddar.
  2. Kemudian buatkan dua lubang di atas roti.
  3. Panaskan kuali, gunakan mentega, masukkan roti dan goreng kedua-dua bahagian sehingga keemasan.
  4. Pecahkan dua biji telur di dalam lubang dan hidangkan bersama daging salai.
  5. Untuk membuat kacang koboi, tumiskan bawang besar, bawang putih, saleri dan turkey ham sehingga naik bau.
  6. Setelah itu, tambahkan sos cili, sos tomato, tobasco, gula perang dan kacang panggang. Kacau rata sehingga mendidih dan hidangkan bersama roti yang telah siap sebelum ini.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan