SALAD SUHUN – STEP BY STEP

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

300 gm suhun

1 labu  bawang merah

5 sudu besar sos ikan

3 sudu besar air perahan limau

200 gm udang

2 sudu besar halia parut

1 biji timun

Sedikit tauge

Sedikit daun ketumbar

Sedikit daun pudina

½ cawan kacang tanah sangai

3 tangkai cili merah – cincang

1 batang lobak merah

Gula

Anda juga boleh menggunakan serbuk cili kasar bagi menggantikan cili merah

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. Rendam suhun dengan air panas sehingga kembang dan toskan.
  2. Satukan sos ikan, halia, cili, perahan limau, gula dan gaul sebati.
  3. Kemudian masukkan bawang. Biarkan seketika.
  4. Udang direbus dan toskan.
  5. Satukan kesemua bahan dan gaul sebati.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan