ROTI PITA KEJU – STEP BY STEP

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN

350 gm tepung gandum

1 paket mauripan (rendam dalam air)

1 sudu besar gula

Garam secubit rasa

4 genggam keju mozarella

Air secukupnya

 

CARA:

1. Masukkan air, garam, gula dan mauripan ke dalam tepung.
2. Kemudian masukkan telur dan uli tepung hingga doh sebati dan tutup sekejap doh dan rehatkan seketika selama 15 minit.
3. Doh hendaklah diuli berulang kali agar adunannya sebati dan kenyal.
4. Bahagikan doh kepada beberapa bahagian. Bahagian yang telah dipotong dibulatkan dan ditarik-tarik.
Masukkan keju mozarella di dalamnya seperti mengisi inti karipap.
Kemudian doh dibulatkan.
Canai doh menjadi bentuk roti pita yang kita inginkan.
Sedia untuk dipanaskan di dalam kuali.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan