ROTI JALA ITIK

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN

Isi itik rempah

1 biji salad

1 biji lobak merah

 

Bahan roti jala

250 gm tepung gandum

50 gm tepung jagung

1 biji telur

Secubit kunyit serbuk

Garam secukup rasa

 

CARA:

1.Campur tepung gandum dan tepung jagung dalam satu bekas. Masukkan air sedikit demi sedikit sambil kacau sebati.

2.Masukkan telur, garam, kunyit dan gaul lagi supaya hilang semua ketul-ketul tepung tadi. Pastikan adunan tidak telalu pekat dan tidak terlalu cair. Tapis dan masukkan dalam bekas roti jala.

3.Panaskan kuali dan tuangkan adunan roti jala dan buat seperti jala. Biarkan hingga masak dan lipat memanjang.

4.Angkat dan letakkan inti, salad, lobak merah dipotong nipis dan isi itik rempah Melaka ditengah-tengah. Gulung hingga kemas dan hidangkan.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan