REMPAH CINTA

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN A

2 1/3 cawan tepung gandum

½ cawan tepung jagung

2 sudu kecil serbuk koko

1 sudu kecil serbuk rempah

1 sudu kecil serbuk kayu manis

½ sudu kecil serbuk buah pala

 

BAHAN B

150 gm mentega

¾ cawan golden syrup

2 sudu besar susu segar

 

BAHAN C

150 gm coklat masakan putih

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Ayakbahan A dimangkuk besar dan buat lubang ditengah. Ketepikan.
  2. Masak bahan B sehingga mentega cair dibiarkan sehingga sejuk.
  3. Setelah bahan B sejuk, tuangkan ke dalam bahan A dan gaul sehingga menjadi doh.
  4. Terapkan doh dengan acuan berbentuk hati dan bakar dalam 15 minit pada suhu 180°C.
  5. Apabila biskut separuh sejuk, celupkan biskut ke dalam coklat masakan putih yang telah dicairkan dengan teknik ‘doubleboiler’.

 

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan