POPIA IKAN RANGUP

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN A

1 keping isi  ikan tenggiri – potong kiub

1 cawan serbuk roti

2 cawan minyak

 

BAHAN KISAR

3 ulas bawang merah

1 labu bawang besar

3 ulas bawang putih

1 sudu besar pes tandori

½ sudu kecil garam

 

BAHAN C

20 helai daun bayam

10 keping kulit popia

 

BAHAN D

Tepung gandum + air (jadikan sgam)

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Perap ikan tenggiri bersama dengan bahan kisar, ketepikan.
  2. Di atas kulit popia letakkan daun bayam, masukkan isi ikan tenggiri yang telah diperap ke atas daun bayam.
  3. Kemaskan lipatan dan gam gandum.
  4. Golek popia tadi di dalam serbuk roti.
  5. Goreng sehingga kekuningan .

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan