PAVLOVA BUAH-BUAHAN

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN:

3 biji putih telur

175 gm gula halus

1 sudu kecil esen vanila

1 sudu kecil tepung jagung

 

BAHAN FILLING:

200 gm krim putar

3 biji strawberi

1 biji kiwi

3 biji buah anggur

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Pukul putih telur sehingga kembang. Masukkan esen vanilla dan pukul sebati.
  2. Kemudian masukkan gula halus dan tepung jagung. Pukul sebati.
  3. Masukkan adunan di dalam beg piping dan apipkan menggunakan nozel berbentuk bintang.
  4. Paipkan di atas dulang pembakar , bentukkan leper dahulu. Kemudian baru papip di bahagian tepi bentukkan bulat supaya ada ruang di bahagian tengah untuk letakkan filling.
  5. Bakar di dalam ketuhar pada suhu 100°C selama 60 minit.
  6. Apabila sudah masak, keluarkan dan sejukkan.
  7. Hiaskan krim putar, buah strawberi, kiwi dan anggur mengikut kreativiti anda.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan