NESTUM CHOC CRUNCH

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN A:

125 gm mentega

125 gm marjerin

1 sudu besar shortening

160 gm gula halus

1 biji kuning telur

1 sudu kecil esen vanila

 

BAHAN B (GAUL RATA)

300 gm  nestum original

120 gm susu tepung

60 gm serbuk koko (ayak)

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Gaulkan mentega, marjerin, shortening dan gula sehingga sebati.
  2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
  3. Masukkan bahan B secara perlahan-lahan dan kacaukan dengan senduk kayu sehingga sebati.
  4. Sudukan adunan kecil-kecil (sebesar guli) ke dalam loyang.
  5. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar pada suhu 180⁰C selama 25 minit atau sehingga masak.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan