MINI TART BUAH

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN:

12 biji tart shell

 

BAHAN KASTARD:

1 cawan susu segar

1 1/2 sudu besar tepung kastard

1 1/2 sudu besar gula halus

1 sudu kecil esen vanila

1 sudu besar mentega

Secubit garam

 

BAHAN HIASAN:

Strawberri segar secukupnya

Kiwi secukupnya -hiris

Mangga secukupnya

Pic dalam tin – hiris

 

CARA:

  1. Satukan semua bahan untuk kastard kecuali mentega dan esen vanilla dalam periuk. Kacau hingga sebati.
  2. Masak atas api kecil hingga kastard pekat, kacau selalu.
  3. Matikan api, masukkan esen vanila dan mentega.
  4. Kacau rata dan ketepikan sebentar, biar sejuk sedikit.
  5. Ambil satu kulit tart kemudian sudukan kastard hanya setengah sahaja.
  6. Susunkan buah-buahan mengikut citarasa anda.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan