BAHAN MIANG KHAM
10 helai daun kaduk
½cawan kacang tanah – sangai
½ cawan udang kering – sangai
15 tangkai cili padi – hiris halus
½ cawan bawang merah – dihiris kecil
4 cm halia muda – hiris nipis memanjang
½ cawan kelapa parut muda – sangai
3 biji limau purut – potong kecil
BAHAN SOS
3 helai daun limau purut
300 gm gula kabung
150 gm kerisik
200ml air asam jawa
Sedikit sos ikan
Sedikit air
Sedikit garam dan serbuk lada hitam
BAHAN KISAR
4 ulas bawang merah
6 ulas bawang putih
15 tangkai cili padi
7 tangkai cili merah
5 cm halia muda
2 batang serai
200gm udang kering
1 sudu besar belacan
4 cm lengkuas
CARA :





6. Masukkan sedikit bahan miang kham seperti kacang tanah, udang kering, cili padi, bawang, halia muda, kelapa parut, limau purut.
7. Akhir sekali, barulah masukkan sos miang kham. Balut dengan kemas. Sedia untuk dinikmati.