BAHAN
250 gm bawang merah – kisar
100 gm bawang putih – kisar
10 gm halia – kisar
100 gm cili kisar
30 gm serbuk kunyit
10 gm udang kering
10 gm daun kunyit
1 paket santan
Garam dan gula
BAHAN A
100 gm lobak merah
1 paket tempe
3 keping tauhu goreng
100 gm kubis bulat
10 gm suhun
1gm pucuk tauhu
CARA
- Potong bahan A mengikut cita rasa.
- Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga garing.
- Masukkan cili kisar, serbuk kunyit, udang kering dan daun kunyit. Kacau sebati.
- Kemudian masukkan santan dan sebatikan rasa gula dan garamnya. Kacau sebati.
- Masak sehingga kuah mendidih dan masukkan bahan A. Tutup api dan kacau sehingga panasnya turun. Hidangkan dengan nasi impit.