KEK KEJU BUAH NAGA

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN:

280 ml krim putar

80 gm krim keju

45gm gula aising

18 gm gelatin

50 gm  air

250 gm puribuah naga

 

Bahan Topping :

130 gm puri buah naga

1 sudu besar gelatin

60 gm  air

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Pukul krim putar, krim keju bersama gula aising sehingga kentaldan kemudian simpan dalam peti sejuk.
  2. Kemudian campurkan air bersama gelatin (cairkan ), masukkan ke dalam puri buah naga.
  3. Adunan puri mangga yang telah ada gelatin dimasukkan ke dalam krim putar dan dikacau sebati dengan perlahan.
  4. Gunakan asas kek span untuk kek keju buah naga ini, anda juga boleh buat 3 lapisan span dengan inti atau hanyamenggunakan satu sahaja asas kek span (menggunakan spring form )
  5. Untuk menyediakan topping, cairkan gelatin dan campurkan ke dalam puri buah nagadan tuang ke atas permukaan kek tadi. Sejukkan dalam peti sejuk.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan