BAHAN-BAHAN:
280 ml krim putar
80 gm krim keju
45gm gula aising
18 gm gelatin
50 gm air
250 gm puribuah naga
Bahan Topping :
130 gm puri buah naga
1 sudu besar gelatin
60 gm air
CARA MENYEDIAKAN:
- Pukul krim putar, krim keju bersama gula aising sehingga kentaldan kemudian simpan dalam peti sejuk.
- Kemudian campurkan air bersama gelatin (cairkan ), masukkan ke dalam puri buah naga.
- Adunan puri mangga yang telah ada gelatin dimasukkan ke dalam krim putar dan dikacau sebati dengan perlahan.
- Gunakan asas kek span untuk kek keju buah naga ini, anda juga boleh buat 3 lapisan span dengan inti atau hanyamenggunakan satu sahaja asas kek span (menggunakan spring form )
- Untuk menyediakan topping, cairkan gelatin dan campurkan ke dalam puri buah nagadan tuang ke atas permukaan kek tadi. Sejukkan dalam peti sejuk.