BAHAN A
- 1kg daging kambing
- 100gm rempah briani
- 1 tin susu cair
- 1 cawan campuran minyak sapi dan minyak jagung
- 1 cawan puri tomato
- ½ cawan jus tomato
- 5 tangkai cili hijau
- 50 gm kerisik
- 100 ml santan
- Bunga lawang, kulit kayu manis, bunga cengkih, buah pelaga
- Garam dan gula
BAHAN KISAR
- 7 cm halia
- 6 ulas bawang putih
- 2 labu bawang besar
- 50 gm lengkuas
- 3 batang serai
BAHAN C
- Daun bawang, daun sup ,daun pudina dan daun ketumbar
- Bawang goreng
CARA MENYEDIAKAN
- Panaskan minyak sapi dan minyak jagung. Tumis bahan kisar sehingga naik bau.
- Masukkan rempah briani dan rempah 4 sekawan, dan tumis sehingga pecah minyak.
- Tuangkan susu cair.
- Masukkan bahan-bahan lain dan masak sehingga daging kecut dan empuk. Anda boleh tuangkan sedikit air untuk mengempukkan daging.