FOCACCIA DAGING RUSUK SALAI

BAHAN-BAHAN:

1 keping roti focaccia

30 gm salad roket

1 biji  tomato

 

SALAD BUAH

Buah nangka

Buah plum

Buah anggur

Buah naga

2 sudu besar  krim

1 sudu besar  mayonis

1 sudu besar  yogurt

 

BAHAN DAGING RUSUK:

500 gm daging rusuk

3 ulas  bawang putih

Sedikit daun  thyme

1 sudu kecil  lada hitam

1 sudu besar  jus lemon

1 sudu besar  paprika

Sedikit  minyak zaitun

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Perapkan semua bahan daging rusuk dan bakar selama 45 minit pada suhu 150⁰C.
  2. Dalam bekas lain satukan semua bahan buah dan gaulkan.
  3. Aturkan roti focaccia bersama salad buah dan daging rusuk salai. Sedia dihidangkan.