BAHAN A
500 gm tepung naik sendiri
150 gm udang basah
150 gm daging cincang – goreng
2 biji telur
5 tangkai cili merah – hiris halus
5 tangkai cili hijau – hiris halus
2 labu bawang besar – dadu
1 cawan jagung biji
1 cawan tauge
½ cawan daun kucai
1 batang lobak merah – potong halus
Bahan Kisar
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 cm halia
½ sudu kecil lada putih
Bahan C
1 sudu kecil yis }
1 sudu kecil gula } larut dan biarkan selama 10 minit
300 ml air suam }
Bahan Sos
½ cawan cili sos
½ cawan tomato sos
3 ulas bawang putih
1 sudu besar jus limau
1 sudu besar kicap pekat
4 sudu besar gula
100 ml air
CARA MENYEDIAKAN
- Satukan bahan A, bahan kisar dan C. Perap selama satu jam.
- Kemudian goreng sehingga kuning.
- Untuk sos: satukan kesemua bahan dan masak hingga likat.