BAHAN-BAHAN
- 2 ¾ cawan tepung gandum – ayak
- 2 sudu kecil serbuk penaik
- 3 biji telur
- ½ sudu kecil garam
- 1 cawan kacang hazel – cincang
- 1 cawan cip coklat
- 2/3 cawan mentega
- 2 ¼ gula perang
CARA MENYEDIAKAN
- Panaskan ketuhar sehingga 180 C.
- Ayak tepung, serbuk penaik dan garam.
- Cairkan mentega dan tambahkan gula perang, biarkan sejuk seketika.
- Masukkan telur dan pukul hingga sebati satu demi satu hingga habis.
- Tambahkan tepung dan gaul sebati. Masukkan kacang hazel dan cip coklat.
- Lapik dulang pembakar 10 x 15 inci dengan kertas surih, letakkan bancuhan di atas dan tekan nipis sekata.
- Bakar selama 30 minit. Keluarkan dan sejukkan di atas rak. Potong menjadi jejari.