CHICKEN CREPES

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN UNTUK CREPES:

3/4 cawan tepung

1 biji telur

1 cawan susu

2 sudu besar mentega cair

Secubit garam

 

BAHAN LAIN :

Sedikit sos remoulade

Sedikit sos marie rose

Sedikit daun salad, timun dan kepingan tomato

Isi ayam lebihan dari  ayam panggang, goreng atau goujonettes

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Campurkan kesemua bahan crepes dan kacau sehingga sebati.
  2. Didalam kuali leper saiz sederhana, panaskan sedikit mentega dan tuang campuran crepes sebanyak 1 senduk (kuantiti boleh diubah mengikut saiz kuali), masak selama 1 minit.  Terbalikkan dan masak selama 1 minit lagi. Ulang sehingga campuran crepes habis.
  3. Di atas sekeping crepes, sapukan sedikit sos, taburkan sedikit hirisan daun salad, timun dan tomato. Letakkan isi ayam gulung dan hidangkan.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan