BROWNIES

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

  • 1 2/3 cawan gula
  • ¾ cawan mentega
  • 2 biji telur
  • 2 sudu kecil esen vanila
  • 1 1/3 cawan tepung gandum pelbagai guna
  • 2/3 cawan serbuk koko
  • ½ sudu kecil serbuk penaik
  • ¼ sudu kecil garam
  • ¾ cawan kacang campuran

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. Mula-mula panaskan ketuhar sehingga suhu 180°C.
  2. Ayak tepung, serbuk koko dan serbuk penaik. Satukan mentega dan gula hingga sebati.
  3. Masukkan telur dan esen vanila, kacau sebati.
  4. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis dan kacau sebati.
  5. Masukkan campuran kacang dan kacau.
  6. Tuangkan ke dalam loyang pembakar dan bakar selama 25 minit. Sejukkan di atas rak dawai sebelum dipotong.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan