BAKUL WANTAN

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

10 keping kulit wantan

Minyak masak

 

INTI

100 gm isi udang – cincang

1 biji tauhu lembut – dihancurkan

1 tangkai cili merah – hiris

2 ulas bawang putih

2 sudu besar daun sup – diracik halus

2 sudu besar sos tiram

1 sudu besar kicap cair

Lada sulah secukup rasa

2 sudu besar minyak

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. Goreng kulit wantan di dalam minyak yang banyak. Untuk membentuk bakul, tekan bahagian tengah kulit wantan di dalam minyak.
  2. Untuk inti pula, tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan udang dan sos tiram berserta cili merah.
  3. Kacau hingga masak dan masukkan tauhu yang dilenyek, masak hingga agak kering dan masukkan daun sup, perisakan dengan lada sulah dan kicap cair.
  4. Sudukan inti ke dalam bakul wantan dan hidangkan.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan