AYAM SRI BELANDA

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

1 ketul paha ayam

2 tangkai cili merah

6 tangkai cili padi

4 cm  halia – hiris

3 ulas bawang putih

1 batang serai – ketuk

1 sudu besar taucu

Sedikit sos tomato

1 tangkai cili hijau

Daun bawang

Garam

1 labu bawang besar – potong bulat

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. Ayam dipotong dadu dan digoreng separuh masak.
  2. Tumbuk cili merah, cili padi dan bawang putih.
  3. Tumis tumbuk bersama halia sehingga garing dan serai.
  4. Masukkan sos tomato dan taucu. Kacau sehingga sebati dan masukkan ayam.
  5. Potong bawang besar, cili hijau dan daun bawang dan taburkan ke dalam kuali.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan