AYAM HERBA LIMAU

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN:

1 ekor ayam

150 gm herba cina campuran

4 cm halia

3 ulas bawang putih

2 ulas bawang merah

Garam secukup rasa

Sedikit lada sulah

2 sudu besar sos tiram

2 sudu besar sos soya

1 biji jus limau kasturi

 

CARA:

1. Bersihkan ayam dan potong empat bahagian. Masukkan ayam ke dalam mangkuk.

2. Tumbuk bawang, halia dan bawang putih. Gaulkan dengan ayam bersama sos soya, sos tiram dan jus limau. Perap selama 15 minit.

3. Rasakan garam dan lada sulah dan gaul lagi.

4. Ambil aluminium foil dan letakkan ayam ditengahnya dan balut kemas. Kukus selama 30 – 40 minit sampai ayam masak.

 

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan