AYAM GORENG KACANG KUDA – STEP BY STEP

BAHAN-BAHAN
2 sudu besar minyak masak
2 keping dada ayam – hiris
1 labu besar Holland – hiris
1 tin kacang kuda
75 gm kacang gajus – goreng sehingga perang
1 biji tomato – potong dadu
1 biji jus oren
3 tangkai daun ketumbar- cincang
Sedikit garam
Sedikit serbuk stok ayam
Sedikit lada putih

 

CARA MENYEDIAKAN:

Tumiskan hirisan bawang Holland sehingga wangi.
Kemudian masukkan ayam dan tumis seketika.
Selepas itu, masukkan tomato dan jus oren. Biarkan seketika agar jus oren meresap dalam ayam.
Masukkan kacang kuda dan kacang gajus. Goreng selama 3-5 minit.
Masukkan daun ketumbar. Kacau sebentar. Perisakan dengan garam stok ayam dan serbuk lada putih. Angkat dan hidangkan.