BAHAN
300 gm daging
2 cawan tepung gandum
1 sudu besar rempah kurma
10 biji telur
5 ulas bawang merah – cincang
1 ulas bawang putih – cincang
3 sudu besar gula
Sedikit garam
4 sudu besar minyak masak
CARA
- Pukul telur sehingga kembang, kemudian masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit. Kacau sehingga sebati. Ketepikan.
- INTI : Daging disiat- siat halus. Panaskan minyak,tumiskan bawang merah, bawang putih dan rempah kurma sehingga naik wangi. Selepas itu, masukkan daging, gula dan garam. Masak sehingga kering. Ketepikan.
- Ambil acuan, panaskan atas dapur dengan api yang agak perlahan.
- Tuangkan separuh adunan, biarkan selama 5 minit. Masukkan inti dan tuangkan separuh lagi adunan. Tunggu sehingga masak.