BAHAN A
10 gm kulit kayu manis
10 gm bunga lawang
10 gm buah pelaga
BAHAN B
150 gm bawang merah
50 gm bawang putih
20 gm halia
BAHAN LAIN
300 gm acar buah
300 gm aprikot
1 sudu cili kisar
20 gm sos tomato
20 gm sos cili
20 gm pes tomato
20 gm sos plum
50 gm stok ayam
Garam dan gula
Minyak masak untuk menumis
CARA
- Panaskan minyak, masukkan bahan A selama 5 saat.
- Diikuti bahan B dan tumis sehingga garing.
- Masukkan cili kisar, sos tomato, sos cili, pes tomato serta sos plum, masak selama 10 minit.
- Masukkan acar buah serta aprikot, gaul sehingga sebati.
- Masukkan garam, gula dan stok ayam. Gaul sebati dan sedia dihidangkan.