BAHAN

500 gm udang

1 cawan santan

2 sudu besar krim keju

2 biji kuning telur – kacau

5 tangkai cili padi – racik

3 tangkai daun kari

2 sudu besar minyak masak

3 sudu besar mentega – untuk telur

3 sudu besar mentega

2 sudu besar tepung gandum

CARA

Udang yang telah dibersihkan, gaulkan dengan sedikit tepung gandum. Panaskan minyak, goreng udang sehingga bertukar warna merah. Angkat, tuskan dan ketepikan.
Panaskan minyak, cairkan mentega. Pastikan minyak betul-betul panas dan api besar. Tapiskan kuning telur ke dalam kuali sambil dikacau laju sehingga berkirai atau bersarang. Angkat telur dan tuskan minyak. Ketepikan.
Kemudian cairkan mentega selebihnya, goreng daun kari dan cili padi sehingga naik bau.
Masukkan santan dan krim keju. Kacau sebati.
Akhir sekali, masukkan udang yang telah digoreng tadi. Gaul rata sehingga udang bersalut krim. Angkat dan hidangkan dengan sarang telur mengikut kreativiti anda.