PUDING TRIFFLE

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

1 buku kek gulung Swiss

4 sudu tepung kastard

1 kotak jeli kristal

1 tin susu cair

Air

Gula – ikut rasa manis

Buah-buahan koktail

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. 1. Potong kek lebih kurang 1 inci. Kemudian susun di dalam bekas.
  2. Siram kek dengan sedikit air dari buah-buahan koktail.Ketepikan.
  3. Masukkan tepung kastard bersama dengan susu dan air serta gula kacau agar tepung tidak berketul-ketul.
  4. Masak di atas api yang kecil dan kacau sehingga pekat.
  5. Setelah sos kastard sejuk tuangkandi atas susunan kek diikuti dengan buah-buahan koktail.
  6. Masakkan sekotak jeli mengikut arahan pada kotak, kemudian tuang di atas adunan.
  7. Simpan dalam peti sejuk.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan