PUDING KOKTEL

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN:

10 gm serbuk agar-agar

2 biji telur

500 ml air

½ tin susu cair

1 cawan gula

3 sudu besar tepung kastard

½ tin buah campuran

Perisa kopi, vanila dan strawberi

 

CARA MENYEDIAKAN:

  1. Serbuk agar-agar di masak hingga larut.
  2. Masukkan gula, biarkan mendidih. Kemudian masukkan susu cair dan telur.
  3. Sementara itu, kastard dibancuh dengan sedikit air. Buah koktel dituskan airnya.
  4. Masukkan bancuhan kastard ke dalam agar-agar dan kacau hingga likat.
  5. Bahagikan kepada 3 bahagian. Tiap satu diberi perisa kopi, strawberi dan vanila.
  6. Tuang bahagian perisa vanila dahulu dan taburkan sedikit buah koktel. Biarkan keras. Selepas itu, barulah tuangkan perisa strawberi dan taburkan sedikit buah koktel biarkan keras dan diakhiri dengan perisa kopi. Taburkan koktel dan biarkan keras sepenuhnya sebelum dihidangkan.

 

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan