PENKEK HIDANGAN LAUT ( HEAMULPAJEON)

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN

2 sudu kecil minyak masak

1 cawan tepung

1 biji telur

1 sudu kecil gula

½ sudu kecil serbuk lada hitam

1 cawan air

1 cawan potongan hidangan laut – rebus terlebih dahulu

½ cawan daun bawang

 

BAHAN SOS

1 cawan sos soya

1 sudu kecil serbuk cili

1 sudu kecil hirisan daun bawang

 

CARA 

  1. Campurkan tepung, air, gula, telur dan serbuk lada hitam. Gaul sehingga sebati.
  2. Panaskan minyak dan masukkan adunan tadi ke dalam kuali leper dan ratakan
  3. Taburkan daun bawang dan campuran hidupan laut di atas permukaan.
  4. Terbalik-balikkan kedua bahagian sehingga sedikit garing dan angkat.
  5. UNTUK SOS : Campurkan semua bahan sos dan kacau sebati.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan