PASTA MARINARA

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN:

300 gm pasta bowtie – direbus

5ekor udang – buang kulit

3 ekor sotong – hiris

3 ulas bawang putih – cincang

3 biji bawang merah – cincang

Sedikit minyak

Secubit garam

 

BAHAN SOS:

1 biji tomato – kisar

1 ulas bawang putih – cincang

Sedikit tomato puri

Rempah pizza

Serbuk lada hitam secukup rasa

 

CARA :

  1. Masak semua bahan sos marinara sehingga mendidih.
  2. Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
  3. Masukkan udang, sotong dan serbuk lada hitam. Biar sehingga masak.
  4. Tambahkan sos marinara dan kacau rata.
  5. Masukkan pasta dan kacau selama 2 minit.Angkat dan hidangkan.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan