KEPINGAN OAT BERCOKLAT

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN A

1 ½ cawan tepung serbaguna

½ sus kecil garam

20 gm oat

½ cawan gula perang

1 sudu kecil serbuk penaik

½ cawan cip coklat

 

BAHAN B

½ cawan minyak jagung

½ cawan madu

2 sudu kecil esen vanila

 

  CARA MENYEDIAKAN

1. Panaskan ketuhar pada suhu 190 darjah selsius.

2. Ambil loyang berukuran 8 x 8 dan lapikkan dengan kertas surih.

3. Satukan bahan A dalam mangkuk dan gaul sebati.

4. Dalam mangkuk lain satukan bahan B dan kacau sebati.

5. Tuangkan adunan cair ke dalam adunan kering sedikit demi sedikit. Gaul sebati dan tuangkan di atas loyang.

6. Bakar selama 25 minit.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan