BAHAN-BAHAN:
100 gm tepung naik sendiri
60 gm tepung jagung
1 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil ovalette
100 gm gula kastor
4 biji telur
2 biji kuning telur
50 ml air sejuk
75 gm mentega cair
BAHAN KRIM:
250 gm krim keju
120 gm susu pekat
ΒΌ cawan susu cair
Sedikit keju cheddar parut
CARA MENYEDIAKAN:
- Pukul semua bahan hingga kembang kecuali mentega.
- Akhir sekali masukkan mentega cair dan kacau rata.
- Tuang dalam loyang dan bakar hingga masak pada suhu 170Β°C selama 40 minit.
- Apabila kek sudah sejuk, potong persegi dan masukkan dalam mangkuk.
- UNTUK MEMBUAT KRIM: Putar semua bahan krim hingga sebati.
- Kemudian sapu krim di atas kek. Taburkan parutan keju di atasnya. Sejukkan di dalam peti sejuk sebelum dihidangkan.