Biskut ini tidak menggunakan tepung dalam adunan, tetapi ia digantikan dengan mentega kacang yang banyak. Selain itu, doh yang telah siap diadun hendaklah disimpan semalaman dalam peti sejuk sebelum dibakar. Ia tidak seperti biskut coklat yang lain, boleh dibakar terus setelah diadun. Ini dilakukan bagi mendapatkan adunan yang sebati dan lebih keras kerana ia tidak menggunakan tepung.

 

BAHAN-BAHAN

1 cawan mentega kacang

1 cawan gula perang

1 sudu kecil serbuk penaik

3 sudu besar serbuk koko

½ cawan cip coklat

1 biji telur

 

CARA MENYEDIAKAN

1. Satukan semua bahan, kecuali cip coklat dan adunan sebati.
2. Balut dengan plastik dan masukkan dalam peti sejuk semalaman.
3. Keesokan hari keluarkan dan gentel dalam bentuk yang kecil.
4. Tekan dengan gelas agar ia rata.
5. Taburkan cip coklat.
6. Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah selsius dan bakar selama 8 minit.