BEBOLA DAGING MASAM MANIS

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

HIDANGAN :2 Orang

MASA MEMASAK : 15 minit

 

BAHAN

300 gm bebola daging segera

3 sudu besar sos spageti

2 sudu besar sos plum

1 sudu besar sos cili

1 sudu besar gula perang

3 ulas bawang putih – tumbuk

Sedikit tepung jagung – campur dengan sedikit air

Sedikit garam

Sedikit minyak

Sedikit air

 

CARA

  1. Goreng bebola daging segera sehingga masak dan ketepikan.
  2. Tumis bawang putih sehingga naik bau. Masukkan sos spageti, sos plum, sos cili, gula perang. Kacau sebati.
  3. Kemudian masukkan sedikit air, tepung jagung dan garam secukup rasa.
  4. Kacau sebati dan biarkan mendidih sehingga kuah agak pekat.
  5. Apabila kuah pekat, tuang kuah di atas bebola daging yang telah digoreng tadi.

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan