Please enter banners and links.

BAHAN-BAHAN

1 cawan ramasan biskut tawar

3 sudu besar mentega cair

½ sudu kecil serbuk buah pala

 

BAHAN A

¾ cawan labu kisar

¼ cawan susu segar

1/3 cawan gula perang

2 biji telur

Secubit garam

½ sudu kecil serbuk buah pala

227 gm keju krim

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. Panaskan ketuhar kepada suhu 190 darjah selsius.
  2. Sediakan dulang mufin yang lengserkan dengan marjerin.
  3. Satukan ramasan biskut lemak, marjerin cair dan serbuk buah pala.
  4. Ramas sebati. Sudukan adunan ke dalam mangkuk mufin dan tekan padat untuk dijadikan lapik dasar.
  5. Bakar selama 5 minit dan biarkan ia sejuk.
  6. Dalam mangkuk lain, pukul keju krim, dan puri labu sehingga lembut dan kembang.
  7. Tuangkan susu, gula, garam dan serbuk buah pala.
  8. Masukkan telur dan pukul sebati.
  9. Tuangkan adunan ke dalam adunan dan bakar selama 35 minit.

PESAN SAJI: Untuk mendapatkan puri labu, sebaiknya labu kuning dikukus dan kemudian dikisar.