PRODUK PENJAGAAN KULIT, RAMBUT DAN KUKU LUXONE ARGAN OIL

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

Seperti yang diketahui umum, minyak argan yang dihasilkan daripada buah Argania Spinosa (pokok Argan) memang sudah tidak asing lagi dalam dunia kecantikan. Ternyata, penggunaan minyak ini dalam bidang kosmetik semakin popular sehingga dikenali sebagai ‘liquid gold’ dalam kalangan wanita di Eropah kerana khasiatnya untuk kecantikan kulit, kuku dan rambut serta bersifat anti penuaan semula jadi yang terbaik.

Malah, hasil kajian yang dilakukan pakar kecantikan dan kesihatan dunia turut memperakui minyak argan ini merupakan agen anti penuaan semulajadi terbaik sehinggakan ramai pengeluar kosmetik berlumba-lumba menawarkan produk minyak argan ini.

Menyedari hakikat itu, syarikat Luxeone International Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif dengan memperkenalkan produk yang dikenali sebagai Luxone Argan Oil yang khusus untuk penjagaan kulit, rambut dan kuku dengan 100 peratus asli dari organic Argania Spinosa, pati minyak dari Morocco.

Menariknya tentang produk ini, ia diperkenalkan oleh syarikat Luxone International yang diterajui oleh Syafiq Yusof sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO). Syafiq sebelum ini terkenal sebagai seorang pengarah filem yang pernah mengarah beberapa buah filem seperti S.A.M, Abang Long Fadil dan Desolasi.

Ketua Pegawai Eksekutif Luxone International , Syafiq Yusof

Menurut Syafiq, dia tertarik untuk memasarkan produk Luxone ini dipasaran Malaysia kerana keberkesanan yang ditunjukkan apabila isterinya menggunakan produk tersebut sebelum ini.
“Apabila saya melihat isteri saya menggunakan produk ini, ternyata ia memberi kesan yang positif terhadap kulit, rambut dan kukunya. Melihat keberkesanan produk ini, akhirnya timbul idea untuk memasarkannya di Malaysia dan kemudian saya menubuhukan Luxone International Sdn. Bhd, bersama beberapa orang rakan lain,” ujarnya.

Menurut Rosyam, dia kali pertama mengetahui tentang produk Luxone ini sewaktu diberikan oleh Syafiq untuk testimony semasa kedua-duanya sedang menjalani penggambaran filem KL Special Force.
“Semasa penggambaran, Syafiq datang berjumpa dengan saya dan memperkenalkan produk ini serta meminta saya menggunakannya. Kemudian, setelah saya menggunakan Luxone beberapa kali, ternyata ia memberi kesan positif dan saya tertarik dengan produk ini kerana ia bersifat anti penuaan,” jelasnya yang kemudian bersetuju untuk menjadi duta produk ini.

Syafiq bersama duta Luxone, Rosyam Nor

Untuk produk Luxone, ia sudah pun mula berada di pasaran dan tempahan boleh dibuat secara online menerusi laman web www.luxone.com.my atau hubungi menerusi emel di [email protected]

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan