POPIA MI SUAH – STEP BY STEP

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
5. SOS : Satukan ke semua bahan sos dan kacau sebati.

BAHAN

6 keping kulit popia

1 keping mi suah

200 gm dada ayam

2 sudu besar sos tiram

Sedikit tauge

1 batang lobak merah

½ biji sengkuang

Sedikit tauge

Minyak masak untuk menggoreng

Garam

 

BAHAN SOS

5 sudu besar sos cili

2 sudu besar gula perang

2 sudu besar air panas

 

CARA

1. Lobak merah dan sengkuang dipotong memanjang. Celur mi suah, lobak merah, sengkuang dan tauge. Angkat dan tuskan
2. Dada ayam digaul dengan sos tiram dan dimasak tanpa minyak. Angkat dan ketepikan. Kemudiannya di gaulkan dengan mi suah, lobak, tauge, sengkuang serta garam secukup rasa. Gaul rata.
3. Ambil sekeping kulit popia. Letakkan isi popia, lipat dan gulung.
4. Panaskan minyak, goreng popia sehingga garing. Angkat dan tuskan minyak. Ketepikan
5. SOS : Satukan ke semua bahan sos dan kacau sebati.

 

 

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan