KEK KUKUS PULUT HITAM

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn

BAHAN-BAHAN

250 gm gula kastor

200 gm marjerin cair

¼ sudu kecil garam

6 biji telur

1 sudu kecil emulsifier

200 gm tepung pulut hitam

2 sudu besar susu manis

1 sudu kecil serbuk penaik

½ sudu kecil serbuk vanili

 

CARA MENYEDIAKAN

  1. Satukan telur, gula, garam emulsifier dan pukul hingga kembang.
  2. Satukan tepung, serbuk penaik, dan serbuk vanila, ajak dan tuangkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan
  3. Tuangkan marjerin dan susu, adun lagi sehingga sebati.
  4. Sapukan loyang dengan marjerin dan taburkan tepung. Lapik pada bahagian bawah loyang dan tuangkan adunan.
  5. Kukus selama setengah jam.

Gambar : Sumber Google

Topik Lain

Saji Eksklusif

Topik Berkaitan